به گزارش شهرآرانیوز؛ ترافیک میدان امام حسین (ع) سرسام آور است. ابتدای صبح اوج تردد شهروندان، به ویژه کارکنان کارخانه هاست که قصد تردد از مسیر میدان امام حسین (ع) به سمت جاده کلات را دارند، اما همه مسیر یک طرف، رسیدن به این میدان و معطلی بیست دقیقهای تا نیم ساعته تنها دور این میدان یک طرف. چرا مسئولان برای ترافیک میدان امام حسین (ع)، آن هم در ساعات پیک تردد فکری نمیکنند؟
روز گذشته از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه صبح تا ساعت ۷ و ۵۵ دقیقه، به مدت ۲۵ دقیقه تنها در ترافیک رینگ میدان امام حسین (ع) معطل شدم.
بسیاری از خودروها قصد دارند از سمت صدمتری به خیابان عبادی بروند و از آن طرف میدان افرادی که قصد دارند از ورودی خواجه ربیع به سمت جاده کلات بروند در ترافیک سرسام آوری گیر میکنند. پلیس راهور هم تنها میتواند عبور و مرور خودروها را با دست متوقف کند یا به راه بیندازد. چرا سازوکار درستی برای این میدان انجام نمیشود؟
کافی است یک روز حساب و کتابتان کمی اشتباه از آب در بیاید تا با دو سه دقیقه محاسبه اشتباه در ترافیک سرسام آور میدان امام حسین (ع) گیر بیفتید. این موضوع به ویژه در شرایط فعلی که ساعت کار ادارات هم تغییر پیدا کرده بغرنجتر میشود و به ویژه همه خودروهایی که قصد دارند با دور زدن رینگ میدان امام حسین (ع) از ابتدای خواجه ربیع به سمت بولوار ۲۲ بهمن و جاده کلات رهسپار شوند بیشتر در مثلث ترافیکی در میدان احاطه میشوند.
میدان امام حسین (ع) یکی از میدانهای اصلی و پرتردد شهر مشهد است که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد مسیر دسترسی سهل الوصولی را از صدمتری به ورودیهای پرتردد دیگری نظیر خواجه ربیع و خیابان آیت ا... عبادی ایجاد کرده است. همین موضوع باعث میشود که به ویژه در آغازین ماه بازگشایی مدارس و تغییر ساعات کار ادارات نمود معضل ترافیک دور این میدان بارزتر شود.
فاطمه خلعت زاده یکی از شهروندانی است که هر روز برای رسیدن به سرویس محل کارش در جاده کلات زیر پل امام حسین (ع) چنددقیقهای توقف دارد. این شهروند در این باره میگوید: در بیشتر روزهای هفته در ایام پیک تردد میدان امام حسین (ع)، ورودی خواجه ربیع ترافیک دارد. بارها خود شاهد تصادفهای خودروها و نزاع و درگیری شهروندان برای عبور از این مسیر بوده ام.
او ادامه میدهد: روز گذشته درست در اوج ترافیک، آمبولانسی در لاین وسط ترافیک گیر کرده بود و برای خروج از ترافیک تلاش میکرد که متأسفانه تلاشش بی نتیجه ماند، به این دلیل که خودروها به صورت ضربدری در هم گره خورده بودند.
مصطفی زاده، یکی از کسبه، در میدان امام حسین (ع) به سمت خواجه ربیع است. این شهروند با بیان اینکه عموما در ایام پیک تردد در این میدان ترافیک سنگینی ایجاد میشود ادامه میدهد: ترافیک دور میدان گاهی آن قدر زیاد است که کل صدمتری از دو طرف بسته میشود.
او بیان میکند: بعد از احداث روگذر امام حسین (ع) بخش زیادی از مشکلات ترافیکی حل شد، اما ایجاد این روگذر باعث شده است شهروندانی که از دور رینگ قصد ورود به خیابانهای آیت ا... عبادی یا خواجه ربیع را دارند با مشکل تردد مواجه شوند.
این شهروند بیان میکند: در همین ورودی خواجه ربیع از خواجه ربیع یک تا ۷ در معبری که به دلیل قرار گرفتن پایههای بتنی روگذر کم عرض شده است، همواره ترافیک وجود دارد، زیرا در ابتدای ورودی عموما رانندگان بدون درنظرگرفتن ورودی بولوار خودرو خود را پارک میکنند و فقط یک لاین برای عبور خودروهای در حال تردد وجود دارد.
او ادامه میدهد: باید مغازههای موجود در ورودی این بولوار عقب نشینی کنند یا یک لاین دیگر برای تردد خودروها به این مسیر اضافه شود تا مشکل ترافیکی این ورودی حل شود.
به دنبال پیگیری این درخواست شهروندان، شهردار منطقه ۳ مشهد از اجرای پروژه یک میلیاردتومانی در حدفاصل خواجه ربیع یک تا ۷ خبر میدهد و میافزاید: با هدف کاهش بار ترافیکی رینگ دور میدان امام حسین (ع) در ورودی خواجه ربیع عملیات پیاده روسازی و سرپوشیده کردن کانال جمع آوری آبهای سطحی و تعریض خیابان حدفاصل خواجه ربیع یک تا ۷ از سمت ورودی امام حسین (ع) اجرا میشود.
مهدی خداشناس با بیان اینکه آغاز این پروژه از چند روز قبل کلید خورده است ادامه میدهد: اجرای این پروژه از محل پروژههای زودبازده و با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان برآورد شده است و دست کم ظرف مدت سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
شهردار منطقه ۳ مشهد بیان میکند: با اجرای این پروژه علاوه بر جابه جایی ۱۰ تیر برق موجود در پیاده رو، عرض پیاده رو به ۱۸۰ سانتی متر کاهش مییابد و از دیگر سو با سرپوشیده کردن کانال جمع آوری آبهای سطحی یک مسیر تردد خودرو به لاینهای موجود در بولوار اضافه میشود که تحقق این هدف نقش بسزایی در کاهش ترافیک خروجی میدان به سمت بولوار خواجه ربیع خواهد داشت.
خداشناس تأکید دارد: باتوجه به اینکه تعریض کل محدوده پیرامون میدان امام حسین (ع) با هدف کاهش بار ترافیکی تملکهای زیادی را در بر میگیرد در دستور کار اجرا برای سالهای آتی قرار دارد.